De Praktijk

Nieuws & Wetenschap

Nieuws

Coronanieuws 9

Coronanieuws 9

Wat naar nou weer, dat we toch weer in een nieuwe Coronacrisis aan het belanden zijn. Dat gaat weer lastig worden en ik denk dat dat een understatement zal blijken. We spreken 10 oktober 2020 en er komen per dag meer dag 6000 nieuw patiënten bij. Gaat het tij binnenkort weer keren? Of krijgen we nog strengere maatregelen? Spannende tijden.

We kunnen er lang of kort over zijn, maar om het virus enigszins buiten je deur te houden is het belangrijk de gemaakte afspraken en adviezen op te volgen. Meer weerbaarheid hebben we er nog niet tegen. Er zijn gelukkig goede verwachtingen voor een werkend en veilig vaccin, maar het ís er nog niet. Op de IC hebben we wel medicijnen gevonden die het beloop van een ernstige infectie gunstig beïnvloeden en het verblijf op de IC verkorten.

Op de praktijk hebben we de maatregelen ook weer aangescherpt. We hopen zo de reguliere zorg zo lang mogelijk te kunnen garanderen. We vragen u wel om u aan de afspraken te houden, anders kan het zijn dat we in een mogelijke lock down weer moeten gaan beperken.

 • Kom niet naar de praktijk zonder afspraak of voorafgaand telefonisch overleg
 • Op de praktijk is het dragen van een mondkapje verplicht
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
 • Houdt afstand tot andere patiënten en personeel
 • Kom alleen, of als het moet met maximaal 1 begeleider
 • In sommige gevallen krijgt u niet meteen een afspraak, maar neemt de arts eerst telefonisch contact met u op. We vragen uw begrip hiervoor

Soms worden er afspraken gemaakt waarvan het waarom niet altijd even duidelijk is. Daar moeten we met ons allen ook kritisch in blijven, met name als ze ons in onze persoonlijke leefwereld raken. Mondkapjes helpen niet structureel, dat is genoegzaam aangetoond. Maar ze vangen wel de eerste druppels weg en het zorgt hopelijk ook voor meer onderlinge afstand. Het confronteert ons in ieder geval met een onaangenaam gevoel van benauwdheid. En als dat onaangename gevoel ertoe bijdraagt dat we net even wat meer bewust blijven over het waarom, doe dan maar gewoon op, dat ding. Een mondkapje lijkt me geen essentiële inbreuk op onze privacy en een Corona infectie is in veel gevallen nog veel onaangenamer.

Verder lezen...
Nieuws

Verhuizen en Corona

Met Corona blijft het tobben. Varianten van het virus blijven rondwaren en houden ons in de klem met lock downs en avondklokken. En toch zijn er ook lichtpuntjes. Namelijk dat de verbouwing van Ons Huis aan de Herman Kuijkstraat vordert en nog steeds op schema ligt

Verhuizing

De verhuizing hebben we vooralsnog gepland in het weekend van 9 april. Op dinsdag 13 april zijn we dan volledig functioneel op onze nieuwe locatie.

Het wordt waarlijk een feestje daar aan de gang te gaan. We hebben daar veel meer ruimte, meer spreek- en behandelkamers. Afgelopen met gepuzzel en geschuif tussen ruimtes en iedereen werkt weer thuis. Het is een stressvolle tijd geweest met kiezen van kleuren, meubels, vloeren, en wat zet je waar en hoe. Toch begint nu alles op zijn plekje te vallen en lijken we alle deadlines te gaan halen. Met respect voor het verhuisteam met een hoofdrol voor Anke Steerneman en Antoinette Boulogne.
Weliswaar helaas geen feestelijke opening, maar dat halen we later wellicht nog eens in. Verdere berichten hieromtrent volgen uiteraard.

We hebben er ongelooflijk veel zin in.

Verder lezen...
Nieuws

Coronanieuws 8

We schrijven 17 september. En nog steeds is het belangrijkste item van het nieuws Corona. We zijn al bezig vanaf februari, dus dat maakt een ruim half jaar. De stoelen in de wachtkamer zijn nog steeds uitgedund en het aantal consulten dat we doen per dag is nog steeds minder dan voor Corona. Contacten worden vaker telefonisch afgehandeld en dat is niet omdat we jullie niet willen zien.
Ondertussen schroeven we de bestaande maatregelen weer een beetje op. Code rood voor Noord en Zuid Holland is slecht nieuws:

 • Draag in de praktijk een mondkapje
 • Kom zo mogelijk alleen naar de praktijk (max 1 begeleider zonder luchtwegenklachten)
 • Recepten kun je bij de ingang van de praktijk in de herhaalbak doen, dan hoef je niet door te lopen naar de balie
 • Bel voordat je naar de prakijk komt. Een spontaan bezoekje is gewoon niet slim
 • Houdt afstand
 • Mijd drukke plekken
 • Was je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Werk zoveel mogelijk thuis
 • Bij klachten: blijf thuis en laat je eerst testen
 • Kinderen spelen geen belangrijke rol bij overdracht en kunnen veilig naar school
 • Gebruik mondkapjes in het OV en op drukke plekken
 • En overweeg dat ook als je bij kwetsbare ouderen op bezoek gaat.

En verder niks nieuws onder de zon. Behalve dan dat groepen mensen zich duidelijk tekort gedaan voelen in hun vrijheid en zich beknibbeld voelen op hun privacy. De medische dossiers zijn ontsloten, zoals eerder al vermeld. Je kunt daar bij ons bezwaar tegen maken, dan zetten we die verbindingen weer uit voor je. De Corona-app doet zijn intrede, maar ook die hoef je niet installeren. Het is goed om kritisch te blijven over alle maatregelen, maar we moeten ons ook beseffen dat we elkaar kunnen helpen door, op zijn minst te overwegen, de adviezen wel op te volgen.

Blijft staan: als er medische problemen zijn, bel de dokter. We komen altijd tot een oplossing: we geven je een advies, of we laten je komen voor een consult. Niet bellen is in ieder geval geen goede optie.

Verder lezen...
Nieuws

Coronanieuws 7

Er kan weer gemaild worden via het patiëntenportaal

Langzaamaan vermindert de intelligente lockdown, en tegelijkertijd hopen we met ons allen dat daarmee ons verstand niet verdwijnt. Ondanks dat het beter gaat door de afname van het aantal besmettingen en dat de IC's weer lucht krijgen, is Corona niet weg. We hebben ons terughoudend gedragen, zijn veelal thuis gebleven en hebben de deur dicht gehouden voor het virus. Maar dat ligt natuurlijk gewoon geduldig op de deurmat te wachten tot we weer voet buiten de deur zetten, we weer gaan wandelen in de parken, gaan uitwaaien op het strand en gaan winkelen in het centrum. We verliezen beetje bij beetje de voorzichtigheid en de afstand tot elkaar. Ik hoorde iemand zeggen: "ik heb het wel gezien en vind dat ik wel lang genoeg binnen heb gezeten". Maar alleen het virus en zijn besmettelijkheid zullen bepalen of het lang genoeg is geweest. De cijfers van het RIVM: gaan we wachten totdat ons het water weer aan de lippen staat, omdat we het wel gezien hebben langer binnen te blijven? Het is allemaal zo logisch en begrijpelijk, maar dat virus begrijpt echt niks. Dat doet gewoon zijn ding en hoe meer ruimte we hem geven, hoe meer spijt we achteraf zullen hebben zo toegegeven te hebben aan dat we het beu zijn.

Wij gaan weliswaar ook de teugels wat losser laten. We hebben gewerkt met lege wachtkamers en hebben vooral via de telefoon contact gehad met onze patiënten. Dat is redelijk goed gegaan, maar is ook niet vol te houden. We gaan meer mensen zien op de praktijk. Daarbij blijft het aantal patiënten dat we werkelijk kunnen zien beperkt, omdat we geen volle wachtkamers kunnen hebben. Corona krijg je niet van een wachtkamer in de praktijk of in het ziekenhuis, maar van elkaar. We moeten afstand kunnen garanderen en dus laten we maar weinig patiënten in de wachtkamers wachten.

We hebben geleerd door de isolatie maatregelen, dat er veel te beoordelen is op afstand. Beeldbellen, foto's maken en opsturen van huidafwijkingen. Het scheelt veel verplaatsingen en tijd. Daar willen we graag het voordeel van behouden, voor jou als patiënt, als ook voor onszelf. Zo zijn we bezig met een nieuwe telefooncentrale waar vanuit we direct kunnen beeldbellen en de mogelijkheden via het patiëntenportaal worden uitgebreid.

We blijven voorlopig veel bellen. Afspraken op de praktijk worden alleen gemaakt als de reden daarvoor is beoordeeld door een arts. Maar voor alle klachten geldt: ben je niet gerust en kom je er ook niet uit als je thuisarts.nl hebt geraadpleegd, bel de praktijk.

Verder lezen...
Nieuws

Coronanieuws 6

Coronavirus in je dossier

Niet om het een of ander, maar het Corona virus zit ook in je privacy te wroeten. Dat is niet per se slecht, maar je moet het wel weten. Zo zijn ze bezig om een app te maken, waarbij geregistreerd gaat worden waar je bent, bij wie je in de buurt bent geweest en als je dan ziek wordt, gaat hoesten, of koorts krijgt of rode ogen en je dus Corona kan hebben, van wie je dat gekregen kunt hebben en aan wie je het gegeven kan hebben. Dat kan handig zijn, maar het wroet in je privé. Het is een soort big brother is watching you. Nou hebben we natuurlijk niets te verbergen, maar we hoeven ook niet alles aan iedereen te vertellen, toch? Verantwoording afleggen willen we allemaal best, maar niet altijd overal over. Een mens heeft recht op zijn eigenaardigheden en op zijn geheimpjes.

De overheid heeft nu gesteld dat het in het belang is van de gezondheid en gezondheidszorg dat jouw medische voorgeschiedenis bekend moet worden bij de artsen die je mogelijk gaan behandelen als je Corona hebt. Daar is niks op tegen en het kan zelfs echt helpende informatie geven als het gaat over het opstellen van beleid en van een behandelplan. Maar dat moet je dan toch wel weten en eigenlijk moet je daar een keuze in kunnen maken. Een keuze voor je zelf. Wil je dat wel? Dat is een principe. Dat principe wordt nu tijdelijk opgeschort. Dat wil zeggen dat de overheid nu heeft besloten dat je daar geen keuze in hoeft te maken, dat doen zij wel. Ze hebben de leveranciers van onze automatiseringssystemen, ons HIS (huisartsen informatie systeem), opdracht gegeven het HIS aan te passen, zodat de medische gegevens beschikbaar worden gesteld van iedereen die niet heeft gezegd dat hij dat niet wil. En ik kreeg gister bericht van mijn automatiseerder, dat ze dat vandaag gaan realiseren. Ze veranderen iets in mijn systeem, waardoor de recente medische gegevens en de voorgeschiedenis (wat heb je allemaal en wat heb allemaal gehad in het verleden) uit jouw dossier deelbaar wordt gemaakt met de artsen op de huisartsenpost en de spoedeisende hulp. Handig voor de dokters, maar wist jij dat? Was je op de hoogte van deze beslissing en heb je daarin een keuze gemaakt?

In gezondheidsland wordt privacy hoog opgenomen. Er worden miljoenen euro’s geïnvesteerd om te zorgen dat de medische gegevens van mensen alleen worden gezien door personen die dat moeten zien. Realiseren van veilige gegevensuitwisseling is een lastig probleem. En we vinden allemaal belangrijk dat onze medische gegevens zichtbaar zijn waar nodig, maar liever niet ergens anders (zoals bijvoorbeeld bij je verzekeringsmaatschappij of je hypotheekverstrekker of je baas op het werk) Bij de maatregel nu wordt ook wel nauwkeurig bijgehouden wie, wanneer in jouw medische gegevens heeft gekeken, die gegevens worden gelogd. Maar dat is een veilig gevoel achteraf, want dan is er al in gekeken.

Persoonlijk kan ik niet goed rijmen dat we, met al die privacy regels, toch bijna geruisloos een beslissing nemen die onze privacy zo inhoudelijk aangaat. En voordat we het goed en wel in de gaten hebben, hebben ze gerealiseerd waar we anders jaren over zouden stechelen. Nu kan dat dan ineens wel. Prima en fijn, maar dan niet zonder dat jij dat weet.

Kortom: het heeft zeker zijn voordelen dat je gegevens worden gedeeld en het zal je eventuele behandeling zeker ten goede kunnen komen. Maar het is belangrijk dat je weet dat dat gebeurt. Zo is het ook goed om te weten dat, als je hier bezwaar tegen hebt, je dat kunt laten weten bij je huisarts, die dan dat delen van gegevens weer voor jou kan uitzetten. Je hebt een keuze, dat is belangrijk om te weten.

Verder lezen...
Nieuws

Coronanieuws 5

Ondertussen zitten we in week 5 van de isolatiemaatregelen. En voorzichtig lijkt het te lukken, dat het aantal besmettingen wat terug loopt. Dat is goed nieuws. Minder goed nieuws komt er van de specialisten, die niets met Corona te maken hebben, uit het ziekenhuis, cardiologen en oncologen bijvoorbeeld. Ze verbazen zich over het feit dat er veel minder mensen zich melden met klachten dan voor de Coronapandemie. Dat kan geen helend effect van het virus zijn, veronderstellen ze. Dat moet iets te maken hebben met angst om naar de dokter of het ziekenhuis toe te gaan.

Voor de duidelijkheid: we werken nu zoveel mogelijk met lege wachtkamers, omdat besmetting daar natuurlijk een dreiging is. Maar de praktijk is niet besmet, dus dat wil niet zeggen dat je met klachten dan maar niet naar de dokter toe moet gaan.

Als je klachten hebt, die niks met Corona te maken hebben, bel dan met ons, zodat we kunnen beoordelen of we je moeten zien voor onderzoek, en of we misschien moeten verwijzen naar de specialist.

Met klachten blijven lopen is niet slim, ook niet in tijden van Corona.

Het Leids Universitair Centrum heeft overigens een app gemaakt om klachten te monitoren die mogelijk op Corona wijzen; de Corona radar.

En wat Pasen aangaat: we hebben nu een beetje winst te pakken in de vorm van minder opnamen en minder dodelijke slachtoffers. Laten we proberen dat zo te houden. Zoek zoveel eieren als je wilt maar doe dat alstublieft voorlopig nog thuis.

Verder lezen...
Nieuws

Coronanieuws 4

Maatregelen werden weer aangescherpt. Wat eerst een dringend verzoek was, is nu een gebod geworden. Na zwarte zondag, de eerste zonnige zondag van het jaar, waar wij massaal de paden op gingen, het strand op kuierden en de tuincentra bezochten, alsof er niks aan de hand was, mogen we nu niet meer met meer dan 2 personen bij elkaar de straat en loop je de kans op een 400 euro boete per persoon als je met 3 of meer mensen, die niet behoren tot één huishouden, wordt betrapt op minder dan 1,5 meter van elkaar. Lubach was boos zondag en hij legde, niet echt subtiel, maar wel erg duidelijk uit wat de consequenties zijn van het negeren van die regel.

In onze praktijk is er bij dr Salomé ook een Corona infectie vastgesteld. Het gevolg van opereren in de frontlinie. Kom dus niet naar de praktijk. Telefonisch geven we de beste adviezen en als dat nodig is wordt je verwezen naar één van onze collega's in de andere praktijken voor verder onderzoek.

Voor klachten die een mogelijke besmetting met Corona inhouden, kun je door de arts verwezen worden naar de luchtweginfectie poli die bij de huisartsenpost is opgericht. Daar wordt je door artsen onder beschermende maatregelen onderzocht en zo nodig behandeld of verwezen. Je kunt daar alleen terecht met een verwijzing!

De apotheek laat weten geen wachtenden meer in de apotheek toe te laten, omdat de afstandsmaatregel niet kan worden nageleefd vanwege de beschikbare ruimte. Gebruik zo veel mogelijk het uitgifte loket en medicijnen kunnen ook worden bezorgd.

De prikposten nemen geen bloed meer af voor controles van suikerziekte of bloeddruk spreekuren. Die controles worden uitgesteld. Alleen voor spoed, met een recentelijk door de arts afgegeven formulier kun je je op de prikpost aanmelden. De prikposten en -tijden zijn ook veranderd.

Verder lezen...
Nieuws

Coronanieuws 3

mogen wij uw mondkapjes hebben?

U kunt ze bij ons afgeven en krijgt er een bos bloemen voor terug. En de blije gedachte dat u bijdroeg aan het in stand houden van de zorg.

en verder...

Het leven valt stil. De straten raken steeds leger, zoals de schappen in de supermarkt. Wat moeten we er allemaal mee? Hoe lang gaat het duren en hoe kunnen we helpen het tij te keren?

Het belangrijkste nu is: niet besmetten en niet besmet worden. Hoe je dat doet is al tot in den treure verteld, maar toch:

 • houdt in het openbare leven afstand van elkaar (1,5 - 2 meter) kijk naar social distancing
 • Hoest in je elleboog dit filmpje van de mythbusters laat goed zien waarom
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • geef geen handen
 • motiveer hiertoe ook onze kinderen: zij hebben bij besmetting slechts milde klachten, die helemaal niet aan een Corona infectie doen denken. Zij kunnen het hebben en slechts wat hoesten en snotteren. Maar ze verspreiden het dan wel

We kunnen het allemaal krijgen, want we ebben geen weerstand tegen dit virus. Maar dan liefst niet allemaal tegelijk, dat kunnen we niet verzorgen. Dus Verpletter de curve

Niet allemaal tegelijk ziek worden werkt alleen als iedereen daaraan bijdraagt. Ga je toch hoestend en snotterend naar je werk, help je mee het virus te verspreiden: doe dat dus niet, en hou je strikt aan de aanwijzingen die je krijgt van regering en het ministerie van volksgezondheid (RIVM)!

Een en ander heeft ook consequenties voor de zorg. Om te voorkomen dat personen elkaar aansteken in verkoudheden is het niet handig om in de wachtkamer bij de dokter te gaan zitten. Voor ons is het dan ook een doel op zich om de wachtkamers leeg te houden. Er kunnen nu ook geen online afspraken meer gemaakt worden. Volgende week gaan we van start met beeldbellen.

Het kan gebeuren dat wij je, op basis van ernstige klachten die mogelijk duiden op Corona besmetting, verwijzen naar Tiel, waar een speciaal team klaarstaat om je te onderzoeken. Daar kun je alleen terecht als je door ons daarnaartoe bent verwezen.

Ben je verkouden, ben je snotterig, moet je hoesten heb je keelpijn met of zonder koort: blijf thuis. Ga niet naar de dokter of naar de huisartsenpost. Je bent beroerd van deze besmetting, maar het gaat ook vanzelf weer over. Als je twijfelt of je toch onderzocht moet worden, bel. Dit geldt voor klachten van luchtweginfectie, maar ook voor andere gezondheidsklachten. Wij kunnen dan zo goed mogelijk inschatten of je gezien moet worden, wanneer en waar.

De apotheek is open, maar probeert ook zoveel mogelijk het wachten te beperken. Maak daarom gebruik van de medicijnen uitgifte automaat. De bezorgers zetten de bestelling voor je deur, bellen aan en zetten ook een stap terug.

En verder: doe gewoon je boodschappen en ga niet hamsteren. Dat is niet nodig en het is behoorlijk asociaal. Je kunt daardoor je medemens, je bejaarde buur bijvoorbeeld, grote problemen bezorgen. Houd afstand van elkaar en als je zelf hoest en je moet naar de winkel, doe dan een mondkapje om en hoest in je elleboog.

Dit gaat weer voorbij, maar verder weten wij ook niet veel. Blijf waakzaam, verdraagzaam en geduldig met elkaar. Dan komen we er echt gewoon doorheen.

Verder lezen...
Nieuws

Coronanieuws 2

De maatregelen omtrent Corona zijn dit weekend beduidend aangescherpt. Er is overgegaan van de fase van proberen de epidemie in dammen naar een fase waarin we met ons allen de verspreiding van het virus moeten proberen af te remmen. Er zijn geen evenementen meer, geen feesten, de scholen en universiteiten zijn dicht en iedereen wordt zoveel mogelijk aangeraden om thuis te werken en (sociale) contacten drastisch te beperken.

Dit is een fase die alleen werkt als iedereen daaraan bijdraagt. Ga je toch hoestend en snotterend naar je werk, help je mee het virus te verspreiden: doe dat dus niet, en hou je strikt aan de aanwijzingen die je krijgt van regering en het ministerie van volksgezondheid (RIVM)!

Een en ander heeft ook consequenties voor de zorg. Om te voorkomen dat personen elkaar aansteken in verkoudheden is het niet handig om in de wachtkamer bij de dokter te gaan zitten. Voor ons is het dan ook een doel op zich om de wachtkamers leeg te houden.

Ben je verkouden, ben je snotterig, moet je hoesten heb je keelpijn met of zonder koort: blijf thuis. Ga niet naar de dokter of naar de huisartsenpost. Als je twijfelt of je onderzocht moet worden, bel. Dit geldt voor klachten van luchtweginfectie, maar ook voor andere gezondheidsklachten. Wij kunnen dan zo goed mogelijk inschatten of je gezien moet worden, wanneer en waar.

Dit zijn maatregelen om de verspreiding ban het virus zoveel mogelijk tegen te houden.

Het kan gebeuren dat wij je, op basis van je klachten verwijzen naar Tiel, waar een speciaal team klaarstaat om je te onderzoeken, Daar kun je alleen terecht als je door ons daarnaartoe bent verwezen.

En verder: doe gewoon je boodschappen en ga niet hamsteren. Dat is niet nodig en het is behoorlijk asociaal. Houd afstand van elkaar en als je zelf hoest en je moet naar de winkel, doe dan een mondkapje om en hoest in je elleboog.

Dit gaat weer voorbij, maar verder weten wij ook niet veel. Blijf verdraagzaam en geduldig met elkaar. Dan komen we er echt gewoon doorheen.

Verder lezen...
Nieuws

Coronavirus

wordt steeds groter. Er zijn in Geldermalsen 3 personen positief getest op het virus (zou fruit daar dan toch tegen helpen?). In Nederland stijgt het aantal besmettingen gestaag en op donderdag 12 maart heeft de regering strengere maatregelen afgekondigd met betrekking tot ons dagelijks leven. Die kun je hier vinden

Wat maakt dat Coronading nu zo speciaal?

Eigenlijk maar 1 ding en dat is dat het een virus is waar niemand afweerstoffen tegen heeft en als je er mee in aanraking komt is de kans best groot dat je er ook ziek van wordt. Het virus is niet nieuw, maar is gemuteerd; zeg maar dat tussen alle bekende coronavirussen, die altijd gele stropdasje aanhebben, deze dat veranderd hebben en een groene hebben aangetrokken. Zo worden ze door ons immuunsysteem niet meer herkend.

Is het erg gevaarlijk?

Het is een behoorlijk stevige griep, met koorts en hoesten en/of benauwdheid. Griep++ dus. Aan de griep gaan helaas altijd mensen dood en omdat we op deze griep moeilijker een rem kunnen zetten (vanwege dat andere stropdasje) gaan hier wel wat vaker mensen aan dood. Kijk eens naar dit filmpje

Dus voorkomen is beter dan genezen:

 • dus was je handen nog vaker
 • hoesten doe je in je elleboog
 • en onvriendelijk of niet: we geven geen hand meer.
 • en we blijven een beetje bij elkaar uit de buurt (2 meter zeggen ze)

En verder blijft gelden:

 • was je in Noord Italië of China en krijg je koorts met hoesten en/of benauwdheid
 • of was je daar en begin je te hoesten
 • of heb je contact gehad met iemand die door de GGD bewezen Coronagriep heeft (meestal wordt daarover gebeld, maar misschien gebeurt dat niet)

blijf dan in ieder geval thuis en kijk op de site van de thuisarts of van de GGD wat je moet doen.

Als je denkt dat je mogelijk een besmetting hebt opgelopen, door te voldoen aan de hierboven beschreven zaken,
kom dan niét naar de praktijk en ga niét naar de huisartsenpost of het ziekenhuis, mijdt winkels en het openbaar vervoer of andere plaatsen waar veel mensen zijn.

We zijn niet bang voor je, maar je kunt anderen besmetten. We blijven je uiteraard helpen. Dus bellen mag natuurlijk wel en als het nodig is komen we naar je toe, aangekleed als een soort rollade.

Voor vragen over Corona (en alleen daarover) kun je bellen naar de GGD: 088 – 144 72 72

Verder lezen...
Nieuws

Kennedylaan

De praktijk groeit en het aantal medewerkers groeit mee. Daardoor hebben we nu een tekort een werkplekken op de Lomanlaan. Als tijdelijke oplossing hebben we een ruimte gehuurd bij Fysioteam ART aan de Kennedylaan 1.
Op maandag en dinsdag doet Antoinette daar Diabetes en CVRM spreekuren.
Voor afspraken die u maakt en die al gemaakt zijn wordt u persoonlijk of telefonisch en per mail op de hoogte gebracht of uw afspraak op de Kennedylaan of op de Lomanlaan doorgaat.

Verder lezen...
Handig om te weten

Banken

Banken. Als dat een werkwoord zou zijn heb ook ik de bijbehorende actie ervaren. Ik bank, jij bankt. Daar bank ik dan: hangen op een meubelstuk. Het is gelukkig allemaal goed afgelopen, uiteindelijk. De operatie is goed gegaan, er zijn geen nare vervolg behandelingen, zoals bestralingen of kuren. Ik besef me elke dag dat ik door het oog van naald gekropen ben. Had ik die zelftest niet afgenomen, had ik niet geweten dat er kanker in mijn darm zat. Heel lang niet, want je krijgt er geen, of slechts vage klachten door, als het gezwel dan al veel groter is. Hoe dan ook, ik knap nu goed op. Van de operatie zelf heb ik geen last meer. Ik ben nog moe en heb nog maar de helft van de energie die ik gewend ben, maar dat heeft tijd nodig, zeggen ze. Ik heb heel veel warme belangstelling ervaren naar aanleiding van mijn ziek zijn, en nog steeds. Het doet me heel veel goed te weten dat er zoveel gedachten naar mij uit gaan, waarvoor ik iedereen ook oprecht en vanuit mijn hart wil bedanken. Het doet de heling goed. Bedankt.

Verder lezen...
Nieuws

Patienten portaal

Welkom op het patientenportaal. Door een account aan te maken in het portaal kun je een aantal admninistratieve zaken regelen, zoals afspraken maken en medicaite herhalen. Ook email consulten aanvragen kan nu direct in ons huisartsendossier.

Maak een account

..

Verder lezen...
Nieuws

Niet geweest, geen bericht

Het gebeurt nog wel eens dat iemand zijn afspraak vergeet. Doen we allemaal wel eens. Toch is dat vervelend voor een zorgpraktijk als de onze. De plek valt open, terwijl er anderen moeten wachten op een afspraak. Afspraken bij de huisarts zijn gratis, maar dat betekent niet dat ze ook niks kosten. Als je niet kunt komen bel dan alstublieft tijdig af.
Voor het geval van niet verschenen, geen bericht hebben we besloten om een No Show tarief in te stellen. Kom je niet en heb je niet afgebeld krijg je van ons een rekening van 30,00 euro, de effectieve kosten van een consult. En die krijg je niet van de verzekering terug, die moet je zelf betalen, en dat is zondegeld.

Verder lezen...
Nieuws

Stop nu toch eens met roken

Eén van de beste beslissingen die een roker kan nemen is er mee stoppen. Roken is gewoon slecht voor je en dat weet iedereen. Maar dat is vaak niet een motivator die echt beklijft. Ergens moet er een knop om, ergens moet je dat kleine vlammetje in jezelf vinden dat vindt dat niet roken echt beter is. En dat vonkje moet je aanwakkeren tot een groter verlangen. En dat kan met een vergoeding van de zorgverzekeraar. Je krijgt coaching door Greet en vergoeding voor eventuele medicatie die voor het "ontroken" nodig is. Weliswaar kan het van je eigen risico afgaan, maar daar laat je je beter niet door tegenhouden. Het is nu 2019, een goed jaar om te stoppen, toch? Bel de assistente voor een afspraak.

Verder lezen...
Op werkdagen zijn wij bereikbaar op 0345 - 571250 Buiten werktijden (huisartsenpost Tiel) 0900 - 7060504