De Praktijk
< Naar de alle artikelen
Nieuws

Coronanieuws 9

Coronanieuws 9

Wat naar nou weer, dat we toch weer in een nieuwe Coronacrisis aan het belanden zijn. Dat gaat weer lastig worden en ik denk dat dat een understatement zal blijken. We spreken 10 oktober 2020 en er komen per dag meer dag 6000 nieuw patiënten bij. Gaat het tij binnenkort weer keren? Of krijgen we nog strengere maatregelen? Spannende tijden.

We kunnen er lang of kort over zijn, maar om het virus enigszins buiten je deur te houden is het belangrijk de gemaakte afspraken en adviezen op te volgen. Meer weerbaarheid hebben we er nog niet tegen. Er zijn gelukkig goede verwachtingen voor een werkend en veilig vaccin, maar het ís er nog niet. Op de IC hebben we wel medicijnen gevonden die het beloop van een ernstige infectie gunstig beïnvloeden en het verblijf op de IC verkorten.

Op de praktijk hebben we de maatregelen ook weer aangescherpt. We hopen zo de reguliere zorg zo lang mogelijk te kunnen garanderen. We vragen u wel om u aan de afspraken te houden, anders kan het zijn dat we in een mogelijke lock down weer moeten gaan beperken.

  • Kom niet naar de praktijk zonder afspraak of voorafgaand telefonisch overleg
  • Op de praktijk is het dragen van een mondkapje verplicht
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
  • Houdt afstand tot andere patiënten en personeel
  • Kom alleen, of als het moet met maximaal 1 begeleider
  • In sommige gevallen krijgt u niet meteen een afspraak, maar neemt de arts eerst telefonisch contact met u op. We vragen uw begrip hiervoor

Soms worden er afspraken gemaakt waarvan het waarom niet altijd even duidelijk is. Daar moeten we met ons allen ook kritisch in blijven, met name als ze ons in onze persoonlijke leefwereld raken. Mondkapjes helpen niet structureel, dat is genoegzaam aangetoond. Maar ze vangen wel de eerste druppels weg en het zorgt hopelijk ook voor meer onderlinge afstand. Het confronteert ons in ieder geval met een onaangenaam gevoel van benauwdheid. En als dat onaangename gevoel ertoe bijdraagt dat we net even wat meer bewust blijven over het waarom, doe dan maar gewoon op, dat ding. Een mondkapje lijkt me geen essentiële inbreuk op onze privacy en een Corona infectie is in veel gevallen nog veel onaangenamer.

04-02-2021
Op werkdagen zijn wij bereikbaar op 0345 - 571250 Buiten werktijden (huisartsenpost Tiel) 0900 - 7060504