De Praktijk

Ons team

Praktijk Salomé & Steerneman

Over Salomé & Steerneman

Geschiedenis

Paul Salomé is huisarts in Geldermalsen sinds 1987. Hij kwam in de praktijk van zijn vader Kees Salomé, die zich in 1963 als huisarts in Geldermalsen vestigde. Samen met collega Tine Quadens, nam Paul het stokje over van zijn vader in 1993. De praktijk groeide en in 2000 werd het praktijkgebouw aan de Lomanaan 41 grondig verbouwd. De balieruimte werd uitgebreid en er kwamen meer behandelkamers. Dat was nodig want naast de artsen kwamen er ook praktijkondersteuners te werken. Er kwamen ook meer assistentes die de vele telefoontjes moesten opvangen en de steeds uitbreidende administratieve taken. In 2011 stopte de samenwerking tussen Paul Salomé en Tine Quadens en ging Paul verder als solopraktijk onder de naam Huisartsenpraktijk Salomé. Dat was ook het moment dat Marieke Laugs in de praktijk kwam werken als Physician Assistent (PA). Sinds 2011 heeft Paul met verschillende artsen samengewerkt die als waarnemer de praktijk ondersteunden, waaronder Anke Steerneman. De samenwerking tussen Paul en Anke verliep zo goed dat ze in 2018 besloten om te associëren.

De groei in de praktijk heeft de behoefte doen ontstaan naar uitbreiding van de huisvesting en we zijn naarstig op zoek naar een groter onderkomen, liefst in de buurt, omdat we vinden dat huisartsenzorg "om de hoek" bereikbaar moet zijn.
We vinden het belangrijk om de dienstverlening goed te laten aansluiten bij de behoefte van onze patiënten. We investeren in begeleiding van chronische zorg en geestelijke gezondheidszorg. En daar is meer ruimte voor nodig.

Waar staan we voor

De huisarts is het eerste aanspreekpunt voor vragen over gezondheid en welzijn en vervult daardoor een spilfunctie in de gezondheidszorg. Om een veelheid aan medische vragen te kunnen beantwoorden, bieden we een breed pakket aan zorg en overleggen we met diverse andere zorg- en welzijnswerkers (paramedici, kernteam, thuiszorgorganisaties).
We luisteren met respect, aandacht en deskundigheid naar de vragen van onze patiënten. Wij kijken zowel naar de lichamelijke, geestelijke en sociale aspecten van gezondheid en welzijn. Voor ons is ieder mens uniek en verdient hij of zij aandacht en zorg op maat.
We geloven ook in de kracht en de zelfredzaamheid van mensen. Dit betekent dat we samen met de patiënt een gezondheidsplan maken waarbij aandacht is voor zelfzorg en preventie.

Als team dragen wij kwaliteit hoog in het vaandel en werken volgens de actuele NHG richtlijnen en standaarden. We investeren in deskundigheidsbevordering en innovatie om een breed pakket aan diagnostische, therapeutische en preventieve medische zorg te kunnen bieden. Als team investeren we ook in elkaar zodat we ons werk met plezier kunnen doen. Dit betekent dat we uitgebreid overleggen met elkaar en af en toe de tijd nemen om samen leuke dingen te doen.

Op werkdagen zijn wij bereikbaar op 0345 - 571250 Buiten werktijden (huisartsenpost Tiel) 0900 - 7060504